Waarom is training noodzakelijk?

Kijkend naar de maatschappij, zien we als leidinggevenden dat de arbeidsmarkt vergrijst en ontgroent. De inhoud van werk verandert in een snel tempo en daarmee ook de eisen die aan werknemers worden gesteld. Om iedereen duurzaam inzetbaar te krijgen en te houden, is het noodzakelijk dat werkgevers èn werknemers zich sterk inzetten op permanente doorontwikkeling van kennis, houding, competenties etc. en generaties met elkaar weten te verbinden.
Het is uiteindelijk de leidinggevende die aanstuurt en werknemers begeleid op de werkvloer. Daarvoor is krachtig leiderschap noodzakelijk en de juiste vaardigheden. 
 

De leidinggevenden zijn de spil in de ontwikkeling van duurzame inzetbaarheid

Als leidingevende is het belangrijk dat je het goede gesprek over duurzame inzetbaarheid met individuele werknemers en je team, op de goede manier kunnen voeren. Het gaat om het verduurzamen van elkaars vakmanschap en het verbinden van generaties zodat de koers voor de toekomst geborgd wordt. Maar nog veel meer gaat het om het creëren van een veilige omgeving waar de leidinggevende een sfeer weet te scheppen zodat medewerkers een volgende stap kunnen zetten en zich blijvend kunnen ontwikkelen.

Bij dit alles is het van enorm belang de juiste stappen te zetten in iedere fase van het leer- en ontwikkelingsproces over duurzame inzetbaarheid en de juiste competenties te ontwikkelen.

Kijk verder bij FAQ wat is duurzame inzetbaarheid en scroll een stukje naar benden om antwoorden te vinden op vragen zoals: waarom ervaren wekgevers urgentie m.b.t. DI, waarom ervaren werknemers urgentie en wanneer komen beiden in beweging. 

Heeft u vragen?

Bel +31 (0)6 51 22 03 07 of ons, wij staan u graag te woord!


De programma's van DINZET.

Voor: HR/Management/Leidinggevenden Vaardig worden in een duurzame inzet. Hoe doe ...

Lees meer

33 - 48 jaar Reflectie tijdens het spitsuur in ons leven!

Geboren tussen 1970 en 1985, jong adolescent in de jaren ’90 en 2000. Op de lagere school dikwijls de eerste groepen...

Lees meer
Meer nieuws
 • Info workshop 50-Plusser

  Info workshop 50-Plusser

  Ik zou wel eens de tijd en de rust willen krijgen om na te denken en te praten over hoe ik de komende 10-17 jaar invulling ga geven aan mijn werk. Ik zou wel eens ervaringen.....

  Lees meer
 • Info workshop werkgever

  Info workshop werkgever

  Deze training uw organisatie de mogelijkheid om 50-Plussers beter, constructiever en vanuit hun kracht en deskundigheid te laten samenwerken met andere generaties.....

  Lees meer
 • Info 3-daagse training 50-Plusser

  Info 3-daagse training 50-Plusser

  Liever meetellen, dan aftellen! Dan is deze driedaagse training iets voor jou! Misschien ben je werknemer, zzp’er of zonder werk. Vanuit de organisatie waar je werkzaam bent, of vanuit een individuele keuze k

  Lees meer
 • Info 3-daagse training werkgever

  Info 3-daagse training werkgever

  Liever meetellen, dan aftellen! Dan biedt deze training uw organisatie de mogelijkheid om 50-Plussers beter, constructiever en vanuit hun kracht en deskundigheid inzetbaar te blijven en beter te laten samenwe

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.