Training voor leidinggevenden

Training 1: Coachend leidinggeven
Coachend leidinggeven is een training voor leidinggevenden die op een praktische en toegankelijke manier de competenties onder de knie willen krijgen die van belang zijn in het aansturen en begeleiden van medewerkers.

De basisprincipes van coachend leiderschap worden behandeld: het inschatten van taakvolwassenheid van medewerkers, afstemmen van de juiste stijl van leidinggeven. Het stimuleren en motiveren van zelfsturend en proactief gedrag. Tevens wordt aandacht geschonken aan communicatief vakmanschap, het voeren van het goede gesprek op de juiste manier en het stimuleren van leerprocessen. Lastige situaties worden besproken op een praktische manier waarbij handvatten gegeven worden voor in de praktijk.

Tot slot wordt aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid. Hoe voer je de juiste gesprekken, hoe ga je om met veranderbereidheid van je medewerkers? Tijdens de hele opleiding staat de ontwikkeling van het persoonlijk vakmanschap van de leidinggevende centraal.

Training 2: Leidingeven aan duurzame inzetbaarheid
De leidinggevende heeft, van alle factoren in de werkomgeving, de grootste impact op het werkplezier, de betrokkenheid, productiviteit en duurzame inzet van de werknemers. Ze is de spil in het proces van duurzame inzetbaarheid. Bovendien staan leidinggevenden voor de uitdaging teams te ondersteunen waar 4, binnenkort 5 generaties werkzaam in zijn.

Logisch dat juist deze groep goed gefaciliteerd moet worden om duurzame inzetbaarheid vorm te geven in het dagelijks werk. Speciaal voor leidinggevenden heeft DINZET. een programma ontwikkeld om met duurzame inzetbaarheid en generatiewerk aan de slag te gaan.

Hoe borgen we de koers voor de toekomst met alle generaties in ons team?
Hoe blijft ons team aantrekkelijk voor alle generaties? Wat zijn verouderde en verzuurde patronen in dit team: waar verliest men energie en waar krijgt men energie van?  Hoe zorgen we ervoor dat expertise niet verloren gaat? Hoe voer ik het goede gesprek over duurzame inzetbaarheid op de goede manier?”

Of zoals een ondernemer het eens naar me verwoordde: "Het personeel van morgen begrijp ik niet meer en het personeel van gisteren wil niet luisteren"

Lees verder bij aanpak voor het volledige programma

Training 3: De Werk-APK©

De Werk-APK© van DINZET. is ontwikkeld door DINZET. Het is een eenmalige analyse waarin gekeken wordt hoe het ervoor staat met de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Het maakt onderdeel uit van het personeelsbeleid om vitaliteit en duurzame inzetbaarheid structureel onderdeel uit te laten maken daarvan. In deze training voeren de deelnemers voor zichzelf een Werk-APK© uit en zijn elkaars werkcoach. Op die manier krijgen zij in alle facetten mee hoe het instrument werkt. Tot slot leren leidinggevenden hoe zij in gesprek moeten gaan met de werknemers over de Werk-APK©

De Werk-APK© wordt individueel gemaakt in een tijdsbestek van 2 à 3 weken. Het is bedoeld om voor medewerkers een pas op de plaats te maken en de balans op te maken waar iemand nu in zijn of haar werk en privéleven staat m.b.t. een duurzame inzet. Het is geen wetenschappelijke test, die pretentie heeft het helemaal niet. Het geeft wel een indicatie op welke gebieden aandacht nodig is. De Werk-APK© is een verzameling van rubrieken en onderwerpen die DINZET. de afgelopen jaren heeft opgespoord en die ertoe doen als het om duurzame inzetbaarheid gaat. Zie het als een soort kompas om voor jezelf de koers te bepalen voor de komende jaren.

De volgende onderwerpen komen voorbij
1.   Gezondheid
2.   Op het werk
3.   Stress
4.   Plezier in het werk
5.   Vakkennis en vaardigheden
6.   Energie
7.   Balans werk en privé
8.   Werken tot aan mijn pensioen en loopbaan
9.   Persoonlijkheid in dagelijkse werksituaties
10. Competenties die noodzakelijk zijn voor een duurzame inzet

Op het einde van de Werk-APK© maakt iemand voor zichzelf een actieplan op. De medewerker krijgt een werkcoach die hem of haar begeleidt. Deze voert een gesprek van ongeveer anderhalf uur. Daarna wordt er een verslag gemaakt met advies. Dit advies wordt voorgelegd aan de werkgever na akkoord met de werknemer. Dit kan een advies zijn voor persoonlijke ontwikkeling of opleiding. Of er wordt geconstateerd dat er geen actie nodig is, dat kan ook. De werkgever beslist uiteindelijk hoe de uitkomsten van de Werk-APK© worden omgezet in programma’s van persoonlijke ontwikkeling of scholing.

In bredere zin biedt De Werk-APK© voor de werkgever informatie op het gebied van management en organisatie.

Meer informatie nodig? Vul onderstaand formulier in. 

 • * velden zijn verplicht.

Heeft u vragen?

Bel +31 (0)6 51 22 03 07 of ons, wij staan u graag te woord!


De programma's van DINZET.

Voor: HR/Management/Leidinggevenden Vaardig worden in een duurzame inzet. Hoe doe ...

Lees meer

33 - 48 jaar Reflectie tijdens het spitsuur in ons leven!

Geboren tussen 1970 en 1985, jong adolescent in de jaren ’90 en 2000. Op de lagere school dikwijls de eerste groepen...

Lees meer
Meer nieuws
 • Info workshop 50-Plusser

  Info workshop 50-Plusser

  Ik zou wel eens de tijd en de rust willen krijgen om na te denken en te praten over hoe ik de komende 10-17 jaar invulling ga geven aan mijn werk. Ik zou wel eens ervaringen.....

  Lees meer
 • Info workshop werkgever

  Info workshop werkgever

  Deze training uw organisatie de mogelijkheid om 50-Plussers beter, constructiever en vanuit hun kracht en deskundigheid te laten samenwerken met andere generaties.....

  Lees meer
 • Info 3-daagse training 50-Plusser

  Info 3-daagse training 50-Plusser

  Liever meetellen, dan aftellen! Dan is deze driedaagse training iets voor jou! Misschien ben je werknemer, zzp’er of zonder werk. Vanuit de organisatie waar je werkzaam bent, of vanuit een individuele keuze k

  Lees meer
 • Info 3-daagse training werkgever

  Info 3-daagse training werkgever

  Liever meetellen, dan aftellen! Dan biedt deze training uw organisatie de mogelijkheid om 50-Plussers beter, constructiever en vanuit hun kracht en deskundigheid inzetbaar te blijven en beter te laten samenwe

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.