50-Plus: Liever meetellen, dan aftellen!

Ben jij 50-Plusser, werknemer, zelfstandig ondernemer of misschien zoekend naar werk? Wil jij overzicht en grip op je eigen toekomst? Wil je zelf nadenken wat duurzame inzetbaarheid voor jou betekent en hoe je de komende jaren invulling gaat geven? Schrijf je dan in voor de workshop: "Liever meetellen, dan aftellen!" In deze workshop van een dag passeren alle thema's die met DI te maken hebben de revue.
Het zit tussen een presentatie en een workshop in: informatief, maar ook actief aan de slag om de balans op te maken. Toch is het ook belangrijk om verwachtingen en doelen helder te krijgen. In een dag kun je diverse thema's bespreken maar de verdieping heeft meer tijd nodig. Duurzame inzetbaarheid is niet zomaar iets wat vanzelf komt; daar is tijd voor nodig. En in een dag kun je hier een prachtige start mee maken.

Ben je secretaresse klik hier voor informatie over de workshop: Secretaresse, 50-plus èn met vertrouwen de toekomst tegemoet. Deze workshop is speciaal afgestemd voor deze beroepsgroep en alle veranderingen die daarbij horen.

Ben je werkgever of leidingevende, klik hier voor informatie over de workshop.

Heb je behoefte aan een verdiepende training over duurzame inzetbaarheid? Kijk dan wat de drie  driedaagse training voor je kan betekenen.

Herken je jezelf in het volgende intervieuw.......
"We willen meetellen op het werk, en soms tellen we ook een beetje af. Hangt er vanaf hoe het met ons gaat. We houden van werk dat zinvol is, we hebben al wat jaren ervaring en weten ‘hoe de hazen’ lopen. De balans vrije tijd/werk wordt belangrijker. Niet iedere verandering zien we als een verbetering.  Luisteren naar elkaar, contact hebben en mee willen praten is belangrijk. Zo zijn we ook opgevoed door de jaren heen. De generatie leidinggevenden die we hadden toen we jong waren, vonden we autoritair. Dat doen wij wel anders. We voeden onze kinderen ook anders op dan dat wijzelf opgevoed zijn. We weten heel goed wat goed voor ons is en wat niet.  We hebben veel ervaring en kennis. Daar lopen we niet altijd mee te koop. Anderzijds worden we wel graag aangesproken op het feit dat we vakvrouw of vakman zijn. We zijn vitaal, enthousiast en gedreven. We kunnen goed luisteren en staan liever tussen de mensen dan erboven. Ook als we in een leidinggevende positie zitten. We werken het liefst samen met anderen aan een klus. We zijn graag onszelf en zien dat het liefst ook bij anderen. We hebben een hekel aan bureaucratie en eindeloze formats waar we ons aan moeten houden. Soms worden we doodmoe van dingen op het werk, zonder het precies een naam te kunnen geven. Soms hebben we een heerlijk dagje gewerkt maar weten we nauwelijks waar dat precies door kwam. We hebben mensenkennis, we zijn loyaal en ons ziekteverzuim is laag. We werken graag met jongere collega’s en hebben een coachende stijl van omgaan met hen.

De veranderingen gaan ons wel eens te snel, zeker als het om de computer of nieuwe technologieën gaat. Dan hebben we gelukkig onze ervaring nog. Maar toch, we hebben soms iets meer tijd nodig: we willen wel investeren, maar we moeten het ook mogen leren in een tempo wat bij ons past. 

We zijn ook wel een beetje eigenwijs, of beter we volgen graag onze eigen wijze. Er kan sprake zijn van een dilemma: de werkgever moet helpen en ondersteunen m.b.t. duurzame inzetbaarheid, maar mag zich eigenlijk ook vooral niet bemoeien met onze leef- en werkstijl. Vandaar dat we graag zelf de regie houden, bottum-up met ideeen willen komen, er sociale steun is onder elkaar, er een cultuur is waar leren gewaardeerd wordt en waar het klimaat veilig is om je vragen in te stellen. Dan gaan we echt vanzelf wel over duurzame inzetbaarheid praten! "                                                      
 

 

Heeft u vragen?

Bel +31 (0)6 51 22 03 07 of ons, wij staan u graag te woord!


De programma's van DINZET.

Voor: HR/Management/Leidinggevenden Vaardig worden in een duurzame inzet. Hoe doe ...

Lees meer

33 - 48 jaar Reflectie tijdens het spitsuur in ons leven!

Geboren tussen 1970 en 1985, jong adolescent in de jaren ’90 en 2000. Op de lagere school dikwijls de eerste groepen...

Lees meer
Meer nieuws
 • Info 3-daagse training 50-Plusser

  Info 3-daagse training 50-Plusser

  Liever meetellen, dan aftellen! Dan is deze driedaagse training iets voor jou! Misschien ben je werknemer, zzp’er of zonder werk. Vanuit de organisatie waar je werkzaam bent, of vanuit een individuele keuze k

  Lees meer
 • Info 3-daagse training werkgever

  Info 3-daagse training werkgever

  Liever meetellen, dan aftellen! Dan biedt deze training uw organisatie de mogelijkheid om 50-Plussers beter, constructiever en vanuit hun kracht en deskundigheid inzetbaar te blijven en beter te laten samenwe

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.